Search
Search

Solaris kiest voor storingsvrije elektrische poorten

Bedrijvenparken veilig, verzorgd en toekomstbestendig houden, dat is wat Solaris Parkmanagement doet. Het bedrijf heeft meer dan 25 bedrijventerreinen in beheer in de regio Brabant, Nijmegen en Noord-Limburg. Poorten en hekwerk laat Solaris het liefste door Hexta plaatsen. François van Son, directeur en parkmanager, legt uit “Wij willen gewoon geen gedoe. Daarom kiezen we voor bedrijfszekerheid met materialen die vandalismebestendig zijn en bijna nooit last hebben van storingen.”

De toegevoegde waarde van parkmanagement

Als parkmanager wordt Solaris ingehuurd door een vertegenwoordiging van de ondernemers op een bedrijventerrein. Soms omdat de gemeente de ondernemers verplicht een vereniging voor parkmanagement op te zetten. Andere keren omdat de ondernemers snappen dat ze samen meer bereiken dan alleen.

Solaris regelt bijvoorbeeld het groenbeheer en de beveiliging van het terrein. Hierdoor ziet het industrieterrein er representatief uit en wordt criminaliteit teruggedrongen. Een aantal bedrijvenparken heeft ervoor gekozen het volledige park te omheinen om het ’s nachts af te kunnen sluiten. Bedrijvenpark Het Hoog bij Nieuwkuijk is zo’n park.

Vroeger was er iedere maand wel een grote inbraak op dit bedrijvenpark. Sinds 2009 is er geen enkel noemenswaardig incident geweest. Dat jaar hebben we hekwerk en poorten van Hexta laten plaatsen.

Veiligheid rendeert

Die veiligheid levert de bedrijven op het park veel op. De parken van Solaris hebben namelijk het Keurmerk Veilig Ondernemen. Solaris heeft hierdoor met meerdere verzekeraars afspraken kunnen maken over een aantrekkelijke premiekorting. Bedrijven betalen minder verzekeringspremie en als er een jaarlang geen schades worden geclaimd krijgt de ondernemersvereniging 8% van de in totaal betaalde premie terug.

Waarom Solaris Parkmanagement voor Hexta kiest

Solaris kwam ooit in aanraking met Hexta op aanbeveling van een transportbedrijf op bedrijvenpark Het Hoog. Sindsdien werken ze samen met Hexta.

De ondernemers in de vereniging van parkmanagement beslissen zelf voor welke terreinbeveiliger ze kiezen. François lacht “wij raden altijd Hexta aan. Ze mogen best voor een ander kiezen, maar mij niet bellen als de poort dan ’s nachts een storing heeft”. Hij vervolgt “kijk, het is niet dat wij nooit iets hebben. Maar als ik dan op een winterse dag rondrijd over het bedrijventerrein dan zie ik allerlei poorten van bedrijven dicht zitten of halfopen staan. Dat soort problemen hebben wij gewoon niet met de Inova poorten van Hexta”.

Elektrische schuifpoorten

De elektrische schuifpoorten van Inova zijn dus favoriet bij Solaris. Toch leek het even mis te gaan. Na installatie van de eerste poort bleken er regelmatig storingen te zijn. Na meerdere onderzoeken ontdekte Hexta het probleem. Recht onder de poort liepen kabels van Enexis. Die had Hexta zorgvuldig gemeden bij het plaatsen van de poort. Ze bleken echter een elektromagnetisch veld te creëren dat effect had op de poort. “Hexta heeft de poort toen 10 meter verplaatst en sindsdien is het probleem opgelost”.

Een poort die met de tijd meegaat

De poorten staan overdag open en zijn ’s avonds en in de nacht dicht. Ook op zondag wordt het bedrijvenpark afgesloten. Met een voorgeprogrammeerde jaarklok zorgt Hexta ervoor dat de poort ook echt dicht is op zon- en feestdagen. Die jaarklok houdt ook rekening met het vooruit – en terugzetten van de klok in het voor- en najaar. Met hulpdiensten zijn regelingen getroffen zodat zij 24 uur per dag het terrein op kunnen bij noodgevallen.  

Camerabeveiliging en hekwerk: de ideale combinatie

Op al haar bedrijvenparken zet Solaris camerabewaking in. Een effectieve manier om criminelen af te schrikken en overtreders op te sporen. Toch merkt François van Son dat een kleine groep criminelen zich daar vrij weinig van aantrekt. Ze zwaaien gerust naar de camera en komen daarmee herkenbaar op beeld. “We zien dat een combinatie van camerabewaking en een parkafsluiting met hekwerk en poorten beter werkt voor deze groep. Het schrikt af omdat ze weten dat ze daar goed in de gaten worden gehouden en niet snel kunnen vluchten. Voor ons vullen camerabeveiliging en hekwerk elkaar daarom perfect aan”.

Het veiligste bedrijvenpark van Brabant

Ook in Waalwijk heeft Hexta een bedrijvenpark namens Solaris voorzien van terreinbeveiliging. Het resultaat mag er zijn. “Solaris vraagt bedrijven via een enquête regelmatig om feedback. Voordat er terreinbeveiliging was voelden veel organisaties zich onveilig. Zo durfde een vrouwelijke medewerker ’s avonds geen pakketje op te halen op kantoor. De enquête die we 2 jaar later afnamen liet een heel ander beeld zien. Door de terreinbeveiliging waren er geen incidenten meer geweest en voelden mensen zich veel veiliger. Het bedrijvenpark is zelfs regelmatig verkozen tot veiligste bedrijvenpark van Brabant”.

Meer nieuws & projecten

Oog voor detail heeft Tonnie van Peperstraten, CEO van de Van Peperstraten Group, absoluut. Wie het terrein oprijdt van deze...

“Elektrische schuifpoorten moeten het gewoon altijd doen. Ook bij sneeuw"

"Hexta levert elektrische poorten die de bedrijfszekerheid bieden die wij nodig hebben”

Solaris Parkmanagement gaat voor de kwaliteit van Hexta’s elektrische schuifpoorten. Dit geeft de parkmanager rust. De poorten zijn onderhoudsvrij en hebben weinig last van storingen. Zo staan de eerste werknemers die ’s ochtends het bedrijvenpark op willen nooit voor een gesloten poort. Hiermee houdt Hexta het bedrijvenpark veilig én toegankelijk.

Deel dit artikel op
admin

Wilt u weten wat de beste oplossing is voor uw terrein?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer nieuws & projecten

Oog voor detail heeft Tonnie van Peperstraten, CEO van de Van Peperstraten Group, absoluut. Wie...
Industrieel vastgoedbeheerder ProDelta kiest voor de bedrijfszekere elektrische schuifpoorten van Hexta. Zo staan hun huurders...
Solaris Parkmanagament kiest voor terreinbeveiliging van Hexta. De elektrische schuifpoorten zijn storingsvrij en geven geen...
Hexta is verantwoordelijk voor de terreinbeveiliging van Roordink Bedrijfswagens. Met terreinbeveiliging als afschrikmiddel brachten we...
Voor transportbedrijf Neele-Vat in Pernis hebben we een prachtig project mogen maken. Zie de film...
Van der Valk Hotels & Restaurant is één van Nederlands bekendste restaurant- en hotelketens die...
In opdracht van transporteur Goudriaan mag Hexta een mooie bijdrage leveren voor de terreininrichting. Vorige...
Hexta heeft de laatste hand gelegd aan de beveiligingsopdracht bij de Inland Terminal Veghel. Inland...
Hexta heeft op de locatie van de Rotterdamse containerterminal Maasvlakte 1 een door aanrijding beschadigde...
In opdracht van hoofddaannemer Stout en aannemingsmaatschappij Vink, heeft Hexta Privata hekwerk vervaardigd en deze...
Deze poort is speciaal gemaakt voor de brandweerkazerne van Arnhem. Dit maatwerkproduct moet uiteraard altijd...
Op de Rotterdamse Maasvlakte plaatst Hexta Hekwerk 800 meter hekwerk inclusief diverse poorten rondom de...
In samenwerking met Wageningen Universiteit heeft Hexta een speciale kooi gebouwd voor de teelt van...
De Uithoflijn is de belangrijkste schakel in de bereikbaarheid van Utrecht Science Park De Uithof....
Zo zorgvuldig en zorgzaam als Piant deze maanden gezichtsschilden maakt voor corona-zorgverleners, zo nauwgezet was...
Hoe goed is uw bedrijf bestand tegen inbraak en vandalisme? We hebben 5 redenen op...
We hebben veelal een manier gevonden om ons binnen de coronamaatregelen te manoeuvreren. Hoewel de...
Vlot, efficiënt en bovenal veilig, daar staat Nouwens Transport Breda voor. Dit geldt niet alleen...
In het historische hart van Zierikzee heeft Hotel Mondragon onlangs zijn deuren geopend om gasten...
Nederland staat achtste van alle 27 Europese landen op de Europese Cyber Security Index van...
U kent ons als dé leverancier van terreinbeveiliging en hekwerk. Om u een nog breder...
De toegangspassen die veel bedrijven hanteren, zijn simpel te kopiëren. Voor niet veel meer dan...
Door de toenemende vraag van onze klanten is Hexta het afgelopen jaar een transformatie ondergaan...
Voor het metrotraject Rotterdam – Hoek van Holland is Hexta afgelopen juni begonnen met het...
Binnen onze branche komen we veel bedrijven tegen die hun huidige beveiligingssystemen gekoppeld hebben aan...