Zoek
Zoek

Tourniquet

Een tourniquet is het ideale hulpmiddel om voetgangersverkeer te controleren en reguleren. Een tourniquet laat 1 persoon per keer toe tot uw terrein en biedt extra beveiliging tegen doordringen. Evenementenlocaties en stadions gebruiken de tourniquet om voetgangers te doseren. Bij bedrijven ligt de meerwaarde juist in het kunnen controleren welke voetgangers het terrein mogen betreden.

Kenmerken tourniquet

Met een tourniquet kunt u veel beter controleren wie uw terrein opkomt dan met een draaipoort. Een draaipoort kan namelijk door 1 persoon worden geopend die meerdere mensen toegang verleent. Een tourniquet die gekoppeld is aan een toegangscontrolesysteem laat alleen bevoegden toe. Een Hexta tourniquet laat per minuut maximaal 20 personen toe en is voorzien van een stille, energiezuinige aandrijving.

Goed om te weten

 • De tourniquet is leverbaar in meerdere varianten. Bijvoorbeeld met 2,3 of 4 vleugels, armen of beugels.
 • Een fietstourniquet verleent toegang aan fietsers.
 • De grenspuntvergrendeling voorkomt dat personen bij stroomuitval ingesloten raken.
 • Ook leverbaar met vluchtwegfunctie zodat personen bij een calamiteit snel uw terrein kunnen verlaten.
 • De aandrijving is erg stil, gebruikt weinig energie en past de doorloopsnelheid aan op de gebruiker.
 • Standaard wordt de tourniquet geleverd in roestvrijstaal. Tegen meerprijs is het mogelijk de tourniquet in ieder gewenste RAL-kleur te coaten.
 • Na een voorbehandeling brengen we de coating elektrostatisch aan voor een glad resultaat. Met een coating is de tourniquet extra bestand tegen corrosie.
 • De tourniquet kan gekoppeld worden aan een toegangscontrolesysteem naar keuze. Kies bijvoorbeeld voor Brivo om bevoegden toegang te verlenen via een app of speciale tag.

Voor- en nadelen

 • Controle op voetgangersverkeer
 • Onbevoegden krijgen onmogelijk toegang
 • Vandalismebestendig
 • Zorgt soms voor filevorming en vertraging

Detail 3

Detail 1

Detail 2

Alternatieve oplossingen

Elektrische schuifpoorten Een elektrische schuifpoort is ideaal om bevoegde bezoekers automatisch toegang te geven tot uw terrein. Met een toegangscontrolesysteem...
Een unieke elektrische schuifpoort waarbij het aandrijfsysteem is weggewerkt in de onderbalk. Dit vergroot de veiligheid en zorgt voor minder...
De SecuNova is een stalen elektrische schuifpoort met een aandrijfsysteem in de onderbalk. Maximale breedte 9 meter.
De AluNova Prestige is een aluminium elektrische schuifpoort met een aandrijfsysteem in de onderbalk. Maximale breedte 13 meter.
De handbediende schuifpoort van Hexta is een aantrekkelijk instapmodel schuifpoort. Eventueel ook elektrisch verkrijgbaar.
Met de Hexta Speedgate laat je voertuigen snel je terrein op en af. Het robuuste systeem kan wel 400 openingen...
Met een slagboom is het eenvoudig om de toegang tot uw terrein te reguleren. Onze slagbomen openen snel en geruisloos.

Ieder terrein een eigen oplossing

Een tourniquet is een ideale oplossing voor organisaties die alleen bevoegde voetgangers en fietsers toegang willen verlenen. Dit verhoogt de beveiligingsgraad en geeft u meer mogelijkheden om ongewenste bezoekers te weren. Een tourniquet is daarom erg geschikt voor stadions, parkeergarages, overheidsinstellingen en bedrijven met een verhoogd beveiligingsrisico.

Kies voor een oplossing die wérkt

Waarom zou u voertuigen controleren terwijl voetgangers ongecontroleerd toegang hebben tot uw terrein? Kies voor extra veiligheid en check ál uw bezoekers.