Zoek
Zoek

Speelkooien

Een speelkooi is een sportieve speelplek voor kinderen uit de wijk. Hexta speelkooien zijn geluidsarm omdat wij unieke bevestigingselementen gebruiken. Dit vermindert het geluid van weerkaatsende ballen enorm en voorkomt overlast. Kies voor een uitstraling en inrichting die bij uw doelgroep past, met bijvoorbeeld goals, pannadoelen of baskets.

Kenmerken speelkooien

De speelkooien zijn gemaakt van thermisch verzinkt staal dat in iedere gewenste RAL-kleur te coaten is. De doelen zijn volledig gelast en extra verstevigd waardoor ze in hoge mate vandalismebestendig zijn. De kooi heeft een representatieve uitstraling en bestaat uit hekwerk met een dubbelstaafmatvulling. De elementen worden met aangelaste lippen en een bout/moer-verbinding aan de staanders bevestigd. Tussen de lippen bevindt zich een neopreenvulling waardoor de constructie geluidsarm is. 

Goed om te weten

 • De dubbelstaafmatvulling heeft 2 horizontale ronde draden van 8 mm en een ronde verticale draad van 6 mm. De maaswijdte is 50 x 200 mm.
 • U kunt kiezen voor een extra coating volgens het duplex-systeem. Dit maakt dat de speelkooi er mooier uitziet en langer meegaat.
 • De dubbelstaafmatvulling is standaard leverbaar in de kleuren groen (RAL 6009), zwart (RAL 9005), wit (RAL 9010) en grijs (RAL 7016). Overige kleuren zijn tegen meerprijs leverbaar.
 • Voor de doelen en de leunbuis heeft u de keuze uit diverse RAL-kleuren.
 • Het is mogelijk een sluisvoorziening te creëren bij de ingang van de speelkooi.
 • De inrichting is naar wens samen te stellen. Gebruik de kooi voor een potje voetbal, panna of toch liever basketbal?

Voor- en nadelen

 • Extreem geluidsarm
 • Geschikt voor meerdere sporten
 • Vandalismebestendig
 • Nette uitstraling
 •  

Detail 3

Detail 1

Detail 2

Ga vooral eens kijken bij verschillende speelkooien en ervaar het verschil in geluid.

Alternatieve oplossingen

Dubbelstaafmathekwerk is een solide en stevige omheining voor uw terrein. Het houdt onbevoegden doeltreffend buiten.
Een spijlenhekwerk heeft ronde of vierkante spijlen, weert onbevoegden van uw terrein en heeft een representatieve uitstraling.
Gaashekwerk bestaat uit strakgespannen staaldraad in een ruitvorm. Het hekwerk heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.
Dicht hekwerk met aluminium platen maakt naar binnen (of buiten) kijken onmogelijk. Dit biedt veel privacy én schrikt onbevoegden af.
Een draaipoort is erg geschikt om toegang te verlenen aan voetgangers en fietsers. Verkrijgbaar met gaas, spijlen of dubbelstaafmat.
Met hekwerk tot wel 5 meter hoog vangt u ballen en rondwaaiende materialen op.

Kwaliteit op 1

De Hexta Speelkooi is een sportief element dat voldoet aan de hoogste eisen. Waar andere speelkooien bestaan uit standaard hekwerkelementen hebben wij gekozen voor een maatwerk oplossing. Een bal die het hekwerk raakt brengt het element in beweging en dat is te horen. Met speciale beugels vangen we deze klap op en dempen we het geluid. Dat maakt onze speelkooien geluidsarm.

Kies voor een oplossing die wérkt

Met een Hexta Speelkooi kiest u voor een speelkooi waarin sportievelingen zich ongeremd kunnen uitleven. Ze hoeven zich niet in te houden om geluidsoverlast van weerkaatsende ballen te voorkomen. Daar doet u hen én de buurt een plezier mee.