Search
Search

Hoog hekwerk

Hoog hekwerk is met hoogtes tot wel 5 meter echt hoog te noemen. Hoog hekwerk wordt gebruikt als ballenvanger bij voetbal, golf, honkbal of softbal. Daarnaast gebruiken bijvoorbeeld afvalverwerkers het hekwerk om wegwaaiend afval op te vangen. Het is leverbaar in iedere gewenste kleur en verschillende soorten bespanning.

Kenmerken hoog hekwerk / ballenvanger

Het doel van hoog hekwerk is het tegenhouden van rondvliegende ballen of ander materiaal. Hiermee houdt u het materiaal waar het hoort en beschermt u de omgeving. Tussen de staanders en de boven- of tussenbuis bevindt zich een bespanning van dubbelstaafmat, gaas of net. Het type bespanning en de maaswijdte is afhankelijk van het doel van het hekwerk.

Goed om te weten

  • Het hekwerk bestaat uit robuust verzinkt staal.
  • Met een coating is het hekwerk mooier om te zien en beter bestand tegen corrosie.
  • Standaardkleuren zijn groen (RAL 6009, 6020 of 6005), blauw (RAL 5011), wit (RAL 9010) en zwart (RAL 9005). Tegen meerprijs zijn ook andere RAL-kleuren leverbaar.
  • De staanders worden ongeveer 80 centimeter in de grond geheid. Hiermee beperken we het openbreken van het straatwerk en de beschadiging van het veld tot een minimum.
  • Het hekwerk is in diverse hoogtes leverbaar. De hoogte van het hekwerk beïnvloedt de diameter en de plaatsing van de staanders.

Voor- en nadelen

  • Representatieve uitstraling
  • Beschermt omgeving
  • Voorkomt dat u achter de bal (of ander materiaal) aan moet rennen
  • Vandalismebestendig
  • De fundering bestaat uit het inheien van de staanders

Detail 3

Detail 1

Detail 2

Alternatieve oplossingen

Dubbelstaafmathekwerk is een solide en stevige omheining voor uw terrein. Het houdt onbevoegden doeltreffend buiten.
Een spijlenhekwerk heeft ronde of vierkante spijlen, weert onbevoegden van uw terrein en heeft een representatieve uitstraling.
Gaashekwerk bestaat uit strakgespannen staaldraad in een ruitvorm. Het hekwerk heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.
Dicht hekwerk met aluminium platen maakt naar binnen (of buiten) kijken onmogelijk. Dit biedt veel privacy én schrikt onbevoegden af.
Een draaipoort is erg geschikt om toegang te verlenen aan voetgangers en fietsers. Verkrijgbaar met gaas, spijlen of dubbelstaafmat.
Hexta speelkooien zien er mooi uit en zijn extreem geluidsarm. Ideaal voor een potje voetbal, panna of basketbal.

Kwaliteit op 1

Bij Hexta gaan we voor kwaliteit die jarenlang meegaat. Daarom kiezen we voor verzinkt staal dat bestand is tegen weer en wind. Door de fundering te heien staat het hoog hekwerk stabiel, zelfs bij een westerstorm. Met een coating in uw bedrijfskleuren draagt het hekwerk bij aan de uitstraling van uw organisatie én gaat het langer mee.

Kies voor een oplossing die wérkt

Voorkom dat u een sprintje moet trekken naar het parkeerterrein bij iedere windvlaag of misplaatste bal. Een hoog hekwerk houdt zaken waar ze moeten zijn: op uw terrein.