Search
Search

Dubbelstaafmathekwerk

Een dubbelstaafmathekwerk is een solide en stevige omheining voor uw terrein. De gelaste stalen matten geven het hekwerk een krachtige uitstraling. Door de openingen (de maaswijdte) oogt dubbelstaafmat transparant en krijgen bezoekers een goed beeld van uw organisatie.

Kenmerken dubbelstaafmathekwerk

De basis voor staafmathekwerk zijn stalen matten die bevestigd worden tussen ronde of rechthoekige staanders. De stalen matten hebben horizontale en verticale draden waardoor rechthoekige openingen ontstaan. Het hekwerk is erg stevig en moeilijk te beklimmen. Het is mogelijk de matten verspringend te bevestigen om zo hoogteverschillen in het terrein te overbruggen.

Goed om te weten

 • Hexta levert 4 typen dubbelstaafmathekwerk: DM(C) en DML (C) met ronde palen en bevestiging door langlipbeugels. DMKLC met kokerpalen en directe bevestiging op de paal en DMS als security hekwerk met een innovatieve bevestiging op de kokerpaal.
 • Al onze dubbelstaafmathekwerken zijn verkrijgbaar in de standaardkleuren verzinkt, dennengroen (RAL 6009), antracietgrijs (RAL 7016) en zwart (RAL 9005).
 • Andere kleuren zijn op aanvraag ook mogelijk.
 • Voordat we de coating aanbrengen worden alle verzinkte onderdelen voorbehandeld. Daarna brengen we de poedercoating elektrostatisch aan.
 • Vanaf een hoogte van 160 cm wordt het dubbelstaafmat aan de bovenzijde voorzien van een doorstekende staaldraad als overklimbeveiliging.
 • Dubbelstaafmat is een ideaal type hekwerk om hekwerkdetectie toe te passen. Hierbij krijgt u een melding bij een inbraakpoging.
 • Voor extra beveiliging kunt u het hekwerk uitbreiden met een cameramast. De mast coaten we in de kleur van uw hekwerk en voorzien we bijvoorbeeld van een ANPR kentekencamera of beveiligingscamera’s met cloudbeheer van Eagle Eye Networks.

Voor- en nadelen

 • Stevig en stabiel hekwerk
 • Leverbaar in uw bedrijfskleuren
 • Oogt transparant en degelijk
 • Ideaal voor hekwerkdetectie
 • Duurder dan gaashekwerk

Tussenverbinding

Eindverbinding

Hoekverbinding

Uitstraling
Maat
Bijzonderheden
DM
Ronde palen van 60 mm met aluminium afdekkap

Staalmat met 2 horizontale draden Ø8 mm en 1 verticale draad Ø6 mm
Hoogte: 80 – 240 cm

Lengte staalmat: 250 cm
DML (C)
Ronde palen van 60 mm met kunststof afdekkap

Staalmat met 2 horizontale draden Ø8 mm en 1 verticale draad Ø6 mm
Hoogte: 60 – 240 cm

Lengte staalmat: 250 cm
DMKLC
Kokerpalen van 60 x 40 mm met kunststof afdekkap

Staalmat met 2 horizontale draden Ø6 mm en 1 verticale draad Ø5 mm
Hoogte: 80 – 240 cm

Lengte staalmat: 250 cm
DMS
Kokerpalen van 60 x 40 mm met stalen afdeklijst

Staalmat met 2 horizontale draden Ø8 mm en 1 verticale draad Ø6 mm
Hoogte: 80,8 – 243 cm

Lengte staalmat: 251 cm
Security hekwerk met uniek LEGI-systeem. Eenrichtingsschroeven maken een poging tot demontage en inbraak erg tijdrovend
In de Hexta Academie vindt u de blog ‘Het beste type hekwerk voor uw terrein’ Hierin leest u een eerlijke vergelijking tussen de verschillende soorten hekwerk.

Alternatieve oplossingen

Een spijlenhekwerk heeft ronde of vierkante spijlen, weert onbevoegden van uw terrein en heeft een representatieve uitstraling.
Gaashekwerk bestaat uit strakgespannen staaldraad in een ruitvorm. Het hekwerk heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.
Dicht hekwerk met aluminium platen maakt naar binnen (of buiten) kijken onmogelijk. Dit biedt veel privacy én schrikt onbevoegden af.
Een draaipoort is erg geschikt om toegang te verlenen aan voetgangers en fietsers. Verkrijgbaar met gaas, spijlen of dubbelstaafmat.
Hexta speelkooien zien er mooi uit en zijn extreem geluidsarm. Ideaal voor een potje voetbal, panna of basketbal.
Met hekwerk tot wel 5 meter hoog vangt u ballen en rondwaaiende materialen op.

Kwaliteit op 1

Dubbelstaafmat is een solide type hekwerk dat bijdraagt aan de krachtige uitstraling van uw organisatie. Het is een effectieve manier om onbevoegden van uw terrein te weren. Het hekwerk is lastig door te knippen of overheen te klimmen. Om de beveiligingsgraad te verhogen kunt u het combineren met hekwerkdetectie of camerabeveiliging.

Kies voor een oplossing die wérkt

Hekwerk vormt de buitenste schil van uw terrein. Daarmee is het de eerste barrière voor onbevoegden die uw terrein willen betreden. Dubbelstaafmathekwerk oogt transparant én stevig. Zo weert u doeltreffend onbevoegden.