Perinet Hekwerkdetectie

Met hekwerkdetectie krijgt u direct een melding als iemand uw hekwerk probeert te beklimmen of beschadigen. U ziet zelfs in welke zone het systeem gevaar detecteert. Dit biedt u de tijd om in actie te komen en de indringer op te pakken of weg te jagen.

Kenmerken Perinet Hekwerkdetectie

Perinet Hekwerkdetectie is een kabelsensorsysteem. Op uw hekwerk wordt een kabelsensor aangebracht die trillingen op uw hekwerk registreert. De slimme analyser analyseert de trilling. Is er mogelijk sprake van een inbraak? Dan wordt er een alarm gestuurd naar de controlepost. U krijgt dus al een melding vóórdat de indringer zich op uw terrein bevindt. Met hekwerkdetectie beveiligt u de buitenste perimeter van uw terrein en heeft u meer tijd om in actie te komen dan bij een systeem dat alleen uw gebouw bewaakt.

Goed om te weten

 • Het is een slim systeem dat snapt wanneer er echt iets aan de hand is en wanneer het hek alleen beweegt door de wind.
 • De kabelsensor werkt het beste in combinatie met een dubbelstaafmathekwerk. Dit hekwerk beweegt niet makkelijk en biedt veel ruimte om de kabel te bevestigen.
 • Het is ook mogelijk uw poorten te voorzien van hekwerkdetectie.
 • Een kabelgoot maakt het lastig om de kabel door te knippen. Wordt de kabel toch doorgeknipt? Dan geeft het systeem direct een alarm af.
 • Via een digitaal bedieningspaneel houdt u uw hekwerk in de gaten, ziet u welke poorten open zijn en krijgt u beveiligingsmeldingen.
 • Het is slim om al bij het plaatsen van hekwerk na te denken over hekwerkdetectie. Achteraf aanbrengen kan wel, maar brengt extra uitdagingen met zich mee.
 • Het systeem monitort continu of het goed werkt. Het houdt bij of de temperatuur, vochtigheid en spanning optimaal is.

Voor- en nadelen

 • Afschrikwekkende functie
 • Vroege signalering van risico’s geeft tijd om te handelen
 • Indeling in zones dus nauwkeurige locatiebepaling
 • Alleen alarm wanneer het hek wordt aangeraakt. Niet als de indringer er onderdoor kruipt of overheen springt

Sensorkabel

Overzicht

Kabelgoot

In de Hexta Academie vindt u de blog ‘Hekwerkdetectie: wel of niet doen?’ Hierin bespreken we alle voor- en nadelen van deze vorm van terreinbeveiliging.

Alternatieve oplossingen

Hoogspanningsbeveiliging is een effectief middel om uw terrein te beveiligen. De schok van 8.000 volt schrikt ongewenste bezoekers af.

Ieder terrein een eigen oplossing

Bij Hexta geloven we dat ieder terrein een eigen oplossing verdient. Met hekwerkdetectie krijgt u een melding als iemand de buitenste schil van uw terrein probeert te doorbreken. Een noodzakelijk beveiligingsmiddel als er waardevolle zaken op uw buitenterrein staan of als uw personeel gevaar loopt. Ook in andere gevallen kan het een goede beveiligingsoplossing zijn. Bijvoorbeeld als afschrikmiddel of als u al in actie wilt komen voordat een indringer uw hoofdgebouw bereikt.

Kies voor een oplossing die wérkt

Perinet Hekwerkdetectie is een slim kabelsensorsysteem dat doet wat het moet doen: risico’s detecteren. Hexta brengt de kabel professioneel aan. Bij ons geen uitgedroogde tiewraps en loshangende kabels. Wel een robuuste kabelgoot die sabotage vrijwel onmogelijk maakt.