Search
Search

Meer parkeermogelijkheden met een flexibele parkeeroplossing

Uw werknemers en bezoekers parkeren het liefste óp uw terrein. Logisch, want dat is veilig en het bespaart tijd en geld. Grote kans echter dat u ze regelmatig moet teleurstellen. Hexta en Toogethr hebben de krachten gebundeld om flexibel parkeren mogelijk te maken. Met meer inzicht kunt u beter sturen om zo de parkeerruimte van uw organisatie optimaal te benutten.

In deze blog leest u:

 • Waarom flexibel parkeren juist nu in opmars is.
 • Hoe flexibel parkeren werkt.
 • Welke hard- en software u hiervoor nodig heeft.
 • Hoe Matrix Innovation Center flexibel parkeren succesvol introduceerde.
 • Wanneer flexibel parkeren een goede oplossing is voor uw organisatie.

Minder ruimte, meer gebruikers

In Nederland is steeds minder vrije ruimte beschikbaar. Parkeerruimte is schaars en ons parkeergedrag is veranderd. Tien jaar geleden kon u goed voorspellen welke collega op welke dag een parkeerplaats nodig had. Door de coronapandemie is thuiswerken populair geworden. Ook gebeurt het vaker dat collega’s er maar een paar uur zijn, of besluiten de auto te laten staan en met het openbaar vervoer te komen.

Dit biedt kansen. Een parkeerplaats die voorheen werd toegewezen aan een vaste collega kan nu door meer personen worden gebruikt. Met voldoende inzicht is het zelfs mogelijk meerdere collega’s per dag van die plaats gebruik te laten maken.

Door uw parkeerruimte flexibel toe te wijzen stelt u meer werknemers en bezoekers tevreden én bespaart u op externe parkeerkosten.

Digitaal een parkeerplaats reserveren is eenvoudig

Het geeft u als beheerder meer overzicht

Zo werkt flexibel parkeren

Bij flexibel parkeren reserveert een gebruiker een parkeerplaats voor een bepaalde tijd. Dit gebeurt digitaal. Bij aankomst wordt gecontroleerd of er een geldige reservering is voor het voertuig. Alleen wie een reservering heeft wordt toegelaten tot uw terrein. Zo houdt u grip op het gebruik van uw parkeerplaatsen.

Wat is hiervoor nodig?

 • Hekwerk om uw terrein af te sluiten voor onbevoegden.
 • Een poort of slagboom waardoor u voertuigen binnenlaat.
 • Een toegangscontrolesysteem zoals Brivo om te controleren wie wel of niet wordt toegelaten.
 • Een parkeermanagementsysteem waarin gebruikers parkeerplaatsen kunnen reserveren.
 • Eventueel camera’s voor kentekenherkenning om voertuigen automatisch binnen te laten.
 • Eventueel Eagle Eye camerabewaking in de cloud om het gebruik van uw terrein beter te monitoren.

 
Hexta werkt samen met Toogethr om u een flexibele parkeeroplossing op maat te bieden. We laten u zien hoe dit werkt zodat u kunt besluiten of dit ook een goede oplossing is voor uw organisatie.

Het parkeermanagementsysteem van Toogethr

Toogethr Parking is een hardware-onafhankelijk parkeermanagementsysteem. Via het platform kunnen gebruikers een parkeerplek reserveren. Beheerders houden makkelijk overzicht over het gebruik van de parkeerruimte.

Parkeerplaatsen reserveren is mogelijk via de Toogethr webapp of via het platform voor werkplekbeheer dat u nu al gebruikt. Toogethr zorgt in dat geval voor een koppeling met haar software én de systemen van Hexta.

Voorbeeld
Collega Jerom reserveert via Toogethr een parkeerplaats op donderdag van 9u tot 12u. Het systeem slaat zijn kenteken op.

Op donderdag komt Jerom aan bij uw toegangspoort. De kentekencamera registreert het kenteken en seint dit door naar toegangscontrolesysteem Brivo. Via een beveiligde verbinding controleert Brivo of er bij Toogethr een reservering bekend is. Dit blijkt zo te zijn.

De poort gaat open en Jerom kan parkeren. De beheerder ziet dat Jerom aanwezig is en dat er nu minder beschikbare parkeerplaatsen zijn.

Klantcase – Matrix Innovation Center introduceert flexibel parkeren

Hoe werkt flexibel parkeren in de praktijk? Voor het Matrix Innovation Center bouwden Hexta en Toogethr een parkeeroplossing op maat. Het center bevindt zich op het Science Park in Amsterdam. Hier maken ruim 90 huurders, verspreid over 5 gebouwen, gebruik van hetzelfde parkeerterrein.

Iedere huurder heeft recht op een bepaald aantal parkeerplaatsen. Deze parkeerplaatsen kan de huurder laten reserveren door werknemers en bezoekers. Hiervoor heeft Toogethr haar software gekoppeld aan Bisner, het platform voor werkplekbeheer dat al werd gebruikt op deze locatie. Wie er mag reserveren bepaalt de huurder zelf.

Matrix Innovation Center

Voorbeeld
Huurder X besluit 5 van haar 25 parkeerplaatsen vrij te houden voor kortdurend gebruik door bezoekers en de directie. De 20 plaatsen die resteren zijn beschikbaar voor collega’s. Wie verder dan 10 kilometer woont mag 3 weken van tevoren al een plaats reserveren. Collega’s die dichterbij wonen mogen alleen op de dag zelf reserveren.

Als beheerder regelt u via Toogethr wie wanneer mag reserveren. Zo houdt u grip op het gebruik van uw terrein.

Het succes van deze parkeeroplossing is afhankelijk van meerdere factoren:

 • Is het terrein dusdanig beveiligd dat onbevoegden er echt niet opkomen?
 • Is het voor gebruikers makkelijk om parkeerplaatsen te reserveren?
 • Verloopt de communicatie tussen het toegangscontrolesysteem en het parkeermanagementsysteem vlekkeloos?

Flexibel parkeren: ook een parkeeroplossing voor uw organisatie?

Of flexibel parkeren ook een goede oplossing is voor uw organisatie is afhankelijk van uw specifieke situatie. Het is een parkeeroplossing die wordt gebruikt door:

 • Organisaties waarbij de parkeerbehoefte groter is dan het aantal parkeerplaatsen.
 • Verhuurders van bedrijfsverzamelgebouwen die hun huurders inzicht en flexibiliteit willen bieden ten aanzien van parkeren.

Wilt u weten of flexibel parkeren een oplossing is voor uw organisatie en wat ervoor nodig is om dit mogelijk te maken? Neem dan contact op met Hexta. Onze adviseurs vertellen u er graag meer over.

Gerelateerde blogs

Deel dit artikel op
admin

Verder praten over dit onderwerp?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer over onze producten

Elektrische schuifpoorten Een elektrische schuifpoort is ideaal om bevoegde bezoekers automatisch toegang te geven tot uw terrein. Met een toegangscontrolesysteem...
Met de Hexta Speedgate laat je voertuigen snel je terrein op en af. Het robuuste systeem kan wel 400 openingen...
Met een slagboom is het eenvoudig om de toegang tot uw terrein te reguleren. Onze slagbomen openen snel en geruisloos.
Met het toegangscontrolesysteem van Brivo bepaalt u eenvoudig wie wanneer toegang heeft tot uw terrein.
Met ANPR kentekenherkenning laat u eenvoudig collega’s en bezoekers binnen op basis van hun kenteken.
Eagle Eye is een innovatief videobewakingssysteem in de cloud. Met kunstmatige intelligentie analyseert u snel risico's.