Zoek
Zoek

Zijn uw camera’s NDAA Compliant en beschermd tegen hacken en spionage?

U moet kunnen vertrouwen op de veiligheid en betrouwbaarheid van uw videobewaking. Helaas zijn veel grote cameramerken uit China niet onomstreden. In dit artikel leest u wat er aan de hand is en hoe u betrouwbare camerasystemen herkent.

Mijn naam is Walter van Gent, ik ben Security Consultant voor Hexta Terreinbeveiliging en vertel u in dit artikel over camera’s die NDAA Compliant zijn en voldoen aan de strenge Amerikaanse wetgeving. Wetgeving was hard nodig, want de technologische ontwikkeling van bewakingscamera’s heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen.

Camera’s zien en begrijpen steeds meer

Door ontwikkelingen in CCD chips (Charge-Coupled Device) wordt de beeldkwaliteit steeds beter. AI (Artificiële intelligentie) maakt dat camera’s steeds slimmer zijn waardoor ze in staat zijn om zelf personen en voertuigen te identificeren en gedragspatronen te herkennen.

Dit zijn mooie ontwikkelingen voor uw organisatie. Maar als deze kennis in de verkeerde handen valt kan er flinke schade worden aangericht. Bedrijven zijn zich steeds bewuster van de enorme risico’s op computerhacks en internetfraude en vragen ze zich steeds vaker af of een IP – en dus “network based”- camerasysteem wel veilig is.

Bij het updaten van systemen wordt de camerabewaking vaak vergeten,

een cloudoplossing wordt automatisch geüpdatet. Wel zo veilig.

Houd uw videobewaking buiten uw bedrijfsnetwerk

Hexta werkt uitsluitend met de veilige Eagle-Eye cloudoplossing. Hierbij worden bedrijfsnetwerk en cameranetwerk van elkaar gescheiden. Voor alle ins en outs hierover verwijs ik u naar mijn eerdere publicatie ‘Waarom videobewaking in de cloud de toekomst heeft’.

Camera’s met een onaanvaardbaar risico

Ook met een gescheiden cameranetwerk is het verstandig om rekening te houden met welke camera’s u gebruikt. Met name de grote cameramerken uit China liggen onder het vergrootglas van zowel de Europese als Amerikaanse veiligheidsdiensten. De Amerikaanse overheid heeft geconcludeerd dat het gebruiken van de producten van de betrokken merken een onaanvaardbaar risico met zich meebrengt. Deze merken worden verdacht van spionage, hacken en in een aantal gevallen ook van het schenden van mensenrechten.

Kies voor camera’s die NDAA Compliant zijn

De National Defense Authorization Act (NDAA) is een verzamelnaam voor een serie wetten in de Verenigde Staten. De overheid verbiedt binnen deze wetten de meeste Chinese camera’s te gebruiken voor overheid, defensie en strategische doeleinden. Ook in Europa worden Chinese camera’s op grote schaal vervangen door camera’s die wel NDAA Compliant zijn.

Naast het veiligheidsrisico en het risico op spionage zijn ook mensenrechtenkwesties in de lijst meegenomen. Camera’s afkomstig van landen of bedrijven die mensenrechten schenden zijn niet NDAA Compliant.  

Met de term NDAA Compliant bevestigen bedrijven dat hun camera’s niet afkomstig zijn en geen componenten bevatten die door de NDAA in de ban gedaan zijn. Steeds meer landen en klanten nemen deze kwestie serieus en willen de risico’s van omstreden en onveilige camera’s vermijden.

Hexta gebruikt alleen gecertificeerde camera’s

Hexta heeft bewust de keuze gemaakt om te werken met NDAA gecertificeerde camera’s. Camera’s van bijvoorbeeld Axis uit Zweden en Provision uit Israël zijn NDAA gecertificeerd en doen qua kwaliteit en performance niet onder voor de grote Chinese cameramerken.

Wel zo zeker, wel zo veilig!

Twijfelt u over de veiligheid van uw camerabewakingssysteem? Neem gerust contact met mij op. Ik informeer u graag over de beveiliging van uw systeem en de eventueel daaraan verbonden risico’s. 

Gerelateerde blogs

Deel dit artikel op
admin

Verder praten over dit onderwerp?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer over onze producten

Eagle Eye is een innovatief videobewakingssysteem in de cloud. Met kunstmatige intelligentie analyseert u snel risico's.
Een cameramast in uw hekwerklijn ziet er fraai uit, past bij de uitstraling van uw bedrijf en schrikt eventuele indringers...