Zoeken
Zoeken

Veelgestelde vragen

Wanneer u een onderhoudsovereenkomst heeft afgesloten dan is de garantietermijn voor de AluNova 3 jaar en de SecuNova 5 jaar. Bekijk hier de voorwaarden van de garantieverklaring.

 

Een schuifpoort zorgt ervoor dat alleen bevoegden worden toegelaten tot het terrein. Onze ervaring is dat inbraakpogingen vaak plaatsvinden via het hekwerk en niet via een afgesloten toegangspoort. Wel kunt u overklimbeveiliging of hekwerkdetectie laten plaatsen op uw elektrische schuifpoort. Zo verkleint u het risico op inbraak.

De elektrische schuifpoorten van Inova hebben standaard een vulling met vierkante spijlen. Dit maakt de entree onderscheidend van de rest van het hekwerk. Wilt u toch liever dezelfde vulling als uw hekwerk? Kies dan voor de vrijdragende schuifpoort van Hexta.

Een schuifpoort is maximaal 16 meter breed. Door te kiezen voor een dubbele schuifpoort kunt u een afstand van 32 meter overbruggen. Vanaf 8 meter adviseren wij u altijd te kiezen voor een stalen poort. Een stalen poort heeft namelijk minder last van weersinvloeden zoals de wind.

Aluminium is goedkoper in aanschaf, maar staal is zwaarder en robuuster. Het is minder gevoelig voor de wind en kou en geeft dus minder storingen. Het ligt dus aan het gebruik en het belang van de elektrische schuifpoort wat voor u de beste keuze is. Hierover leest u meer in het artikel ‘Wat is de beste schuifpoort voor uw terrein?’.

De elektrische schuifpoorten van Inova gaan erg lang mee. Wel 10 tot 15 jaar. Sommige door ons geplaatste poorten gaan zelfs al 20 jaar mee.

Dat is afhankelijk van hoe vaak de schuifpoort per dag open en dicht gaat. Bekijk hier ons onderhoudsadvies.

Een aandrijfsysteem dat is verwerkt in de onderbalk is minder gevoelig voor vocht, wind en kou dan een extern aandrijfsysteem dat werkt met een tandheugel.

Allereerst door te kiezen voor een kwalitatief goede poort die niet storingsgevoelig is. Daarnaast is het slim om te kiezen voor een poort met een lichte kleur. Hierdoor warmt de poort minder snel op door het ochtendzonnetje en trekt hij minder snel krom.

Een elektrische schuifpoort van Inova is niet storingsgevoelig. In de praktijk zien we dat de poort maximaal 1-2 keer per jaar een storing geeft. Er zijn ook bedrijven die nooit last hebben van een storing. Omdat de aandrijving is verwerkt in de onderbalk is de poort minder gevoelig voor vocht, wind en kou.

De kosten van een elektrische schuifpoort zijn sterk afhankelijk van het gekozen materiaal, de gewenste aandrijving en het formaat van de poort. Een elektrische Inova schuifpoort is relatief duur in aanschaf. Maar omdat de poort zelden last heeft van storingen, is de Total Cost of Ownership erg aantrekkelijk. Lees in onze Academie het artikel ‘Wat is de beste elektrische schuifpoort voor uw terrein?’ als u meer wilt weten over de kwaliteit van deze elektrische schuifpoort.

Met de KLIC-melding (Kabels en Leidingen Informatie Centrum) wordt een melding gedaan wanneer ergens in de openbare ruimte gegraven wordt. Hiermee wordt duidelijk welke kabels en leidingen op de aangegeven locatie al in de grond liggen en wat hier extra bij komt.

Een KLIC-melding is verplicht volgens de WIBON (Wet informatie-uitwisseling bovengrondse en ondergrondse netten). Hexta denkt hierin met u mee en verzorgt de KLIC-melding voor uw terrein vanuit ons hoofdkantoor in Zoetermeer.

Ondanks dat een KLIC-tekening ons veel informatie geeft, hebben wij hiermee geen 100% zekerheid. Om de kans op schade te minimaliseren, voeren wij aanvullend onderzoek met onze eigen kabelzoekers. Uiteraard zijn onze monteurs hier geen uren mee bezig. Met een kort en grondig onderzoek weten wij precies welke kabels op uw terrein liggen en kunnen onze monteurs snel aan de slag. Daarnaast leggen wij ieder onderzoek vast, dit geeft u ook meer duidelijkheid over uw bedrijventerrein.

Bekijk hiervoor de handleiding. Klik hier om de handleiding te openen.

Dit betekent meestal dat de poort in dodemansfunctie is gekomen. U kunt de poort resetten door de spanning er even af te halen en er na 10 seconden weer op te zetten.

Als er geen lichtjes op de besturing branden is misschien de zekering in de meterkast stuk. Controleer en herstel dit en probeer het dan nog eens.

Meestal komt dit doordat de lensjes van de fotocellen vies zijn. De lichtstraal is hierdoor niet meer te zien. Maak de fotocelsets schoon met een doekje en probeer het dan nog eens.