Toegangscontrole & Intercom

De toegangscontrolesystemen van Hexta zorgen voor een verantwoord evenwicht tussen selectieve gastvrijheid en maximale beveiliging. De systemen kunnen flexibel aangepast worden aan de behoefte en toekomstige groei van uw organisatie. Wijzigingen kunt u gemakkelijk zelf doorvoeren, zodat iedere medewerker altijd de juiste toegang heeft. Wij bieden zowel eenvoudige stand-alone oplossingen als ook zeer uitgebreide modulaire systemen met centraal sleutelbeheer door de bijgeleverde software.

Toegangscontrolesysteem_14
Toegangscontrolesysteem_1
Toegangscontrolesysteem_11
Toegangscontrolesysteem_12
Toegangscontrolesysteem_13
Toegangscontrolesysteem_14
Toegangscontrolesysteem_15

Toegangscontrole is feitelijk niets anders dan een autorisatiesysteem om te reguleren en/of te controleren en registreren wie, waar en wanneer op een bepaalde locatie naar binnen mag. Toegangscontrole maakt daarnaast deel uit van de beveiliging van een onderneming. Juist tijdens openingstijden is een bedrijf of instelling kwetsbaar voor personen die er niets te zoeken of kwaad in de zin hebben. Hexta levert diverse producten op het gebied van toegangscontrole zoals slagbomen, tourniquets en doorrijbeveiligingssystemen zoals speedgates, pillars/bollards en roadblockers. Al deze producten kunnen worden gecombineerd met onze geavanceerde elektronische toegangscontrolesystemen voorzien van (proximity) kaartlezers, codepanelen, draadloze handzenders en/of intercomsystemen. Dit, voor zowel personen- als vrachtverkeer, als stand-alone of in netwerk uitvoering en indien gewenst fraai en veilig ingebouwd in luxe toegangszuilen.

Onze toegangscontroleproducten, zoals de Hexta GSM-module kunnen indien gewenst ook gecombineerd worden met onze overige beveiligingsproducten zoals geavanceerde detectie- en camerabewakingssystemen, terreinomheining en stroomschokbeveiliging. Onze slogan luidt niet voor niets: “Hexta maakt het zeker!”.

Hexta GSM-module

Met uw GSM uw poorten, slagbomen en tourniquets openen? Dat kan!
De GSM-schakelmodule van Hexta is vernieuwd en voorzien van nieuwe uitgebreide functionaliteiten. Er kunnen tot 2.000 gebruikers worden geprogrammeerd, waarvan 400 gekoppeld aan tijdvakken. Er kan dan toegang worden verleend op bepaalde tijden, dagen of maanden.

De module schakelt op het moment dat gebeld wordt door een “bekend” nummer. Na de nummerherkenning zal de verbinding verbroken worden. Het schakelen gebeurt zonder bijkomende belkosten. Het enige wat de gebruiker dient te doen is het aanleveren van een bruikbare en lock vrije SIM-kaart. Met behulp van software zijn diverse variaties
flexibel en gebruiksvriendelijk te programmeren.

Hexta Transage, stand-alone toegangscontrolesysteem

De Hexta Transage is een stand-alone systeem voor beheer van twee lezers, zoals bij een schuifpoort en een slagboom. Gebruikers kunnen op een eenvoudige wijze direct op de centrale eenheid worden geprogrammeerd. Een reserve geheugenmodule wordt meegeleverd waarmee separaat een kopie van de ingebrachte gegevens kan worden bewaard. De programmering van sleutels en/of kaarten wordt op de lezermodule uitgevoerd.

Lezermodules

Er zijn diverse proximity lezermodules leverbaar. In- of opbouw, slagvast, binnen- of buitengebruik. Voor iedere situatie is er een passende oplossing. De besturingseenheid beschikt standaard over een ingebouwde RF ontvanger voor bediening met handzender op afstand tot circa 25 meter. Optioneel kan er een antenneset toegevoegd worden voor signaal ontvangst tot 50 meter.

Toepassing

De Hexta Transage speelt een sleutelrol bij de beveiliging van terreinen en bedrijven. Zowel deuren als poorten kunnen met één proximity sleutel of afstandsbediening bediend worden. Hierdoor hebben alleen geautoriseerde personen toegang. Dit systeem is geschikt tot 1.000 gebruikers.

Hexta Passage, modulair toegangscontrolesysteem (software)

Hexta Passage is een modulair opgebouwd toegangscontrolesysteem. Per systeem kunnen maximaal 192 lezers beheerd worden. Het is mogelijk om meerdere systemen te koppelen en deze op één locatie te beheren. Toegangsrechten worden verleend per locatie, per lezer en per sleutel d.m.v. eenvoudige programmering. Er kunnen 100 groepsprofi elen ingesteld worden en 2.700 gebruikers worden geprogrammeerd. Anti pass back, instelbare tijdsprofi elen, aanwezigheidsmelding per zone, tellerfunctie, liftmanagement, eventmanagement (realtime logging, export data naar Excel of Word en SMS melding naar telefoonnummer). Informatie overdracht kan lokaal of via een IP interface. De programmering van sleutels en/of kaarten via bijgeleverde software.

Lezermodules

Er zijn diverse modules leverbaar zowel met proximity lezers, numerieke toetsenpanelen, draadloze RF ontvangers als met een biometrische lezer. In- of opbouw, slagvast, binnen- en buitengebruik voor iedere situatie is er een passende oplossing. Voor het beheren van het systeem is Passansoft ontwikkeld. Hiermee is het mogelijk om gemakkelijk en snel de uitgebreide mogelijkheden te gebruiken. Denk hierbij onder andere aan realtime logging, event management, groepen indelen, anti pass back en tijdsprofielen. Lezermodules (buitentoepassing):

 • Sinthesi lezer (3-draads), aluminium uitvoering. Optioneel voorzien van regenkap.
 • K-steel lezer (3-draads), stalen uitvoering (slagvast).
 • K-steel module met numeriek toetsenpaneel voor 8 toegangscodes, stalen uitvoering (slagvast).
 • Vandalismebestendige (opbouw)lezer (3-draads), stalen uitvoering (slagvast).

Proximity (contactloze) sleutels en kaarten:

 • Proximity kaart
 • Proximity sleutel
 • Proximity handzender

Intercom & Deurcommunicatie

Intercom & Deurcommunicatie van Hexta staat voor innovatieve producten en moderne vormgeving. Wij bieden systemen voor zowel kleine projecten als voor de meest omvangrijke terreinen met totaaloplossingen voor deurvideo, camera’s en toegangscontrole voorzien van elektronische (proximity)kaarten en/of sleutels.

 • Audio- en videotoepassingen
 • Veel mogelijkheden om uit te breiden
 • Samenstelling in modulaire behuizingen
 • Uitvoerig getest

Analoge systemen zijn door en door beproefd en daardoor enorm betrouwbaar. Deze systemen lenen zich bij uitstek voor kleinere en eenvoudigere installaties, bijvoorbeeld voor entreepanelen of binnentoestellen waarbij audio- en/of videofuncties gewenst zijn. De mogelijkheden om uit te breiden zijn legio. Analoge audiosystemen maken gebruik van vier gemeenschappelijke aders en een oproepader. Voor systemen met video komen daar een coaxkabel en twee extra voedingsaders bij. Er is veel (rand)apparatuur beschikbaar, zoals voedingen, relaisdozen, luidsprekereenheden, oproepsignalen en videosignaalapparatuur. Voor slechthorenden zijn draadloze gongen verkrijgbaar met en zonder flitslicht.

Deurtelefonie, type Hexta PortaDial

De Hexta PortaDial deurtelefooninstallaties zijn speciaal ontwikkeld voor toepassingen waarbij bedrijfszekerheid en degelijkheid de eerste vereisten zijn. De spreek- en luisterverbinding zijn van hoge kwaliteit tussen de persoon bij de deurtelefoon en de dienstdoende persoon elders. De telefoonnummers zijn vrij te programmeren voor een verbinding naar nagenoeg elk vast of mobiel nummer. De aansturing van een contact is hierbij mogelijk. De interface zorgt voor een eventuele koppeling van de meldpost aan een analoge toestelpoort van uw telefooncentrale. Doordat telefoonnummers in de interface worden geprogrammeerd, zijn aanpassingen in uw telefooncentrale niet nodig. Additioneel kan een GSM interface worden geleverd voor een rechtstreekse verbinding via het GSM-netwerk, waarbij geen telefoonlijn benodigd is. De meldpost heeft een aluminium frontpaneel met spatwaterdichte meldknop. Optioneel is een RVS opbouwrand mogelijk.