Poorten & Toegang

Elektrische schuifpoortenprogramma

De elektrische schuifpoorten van Hexta behoren tot de beste en fraaiste in hun soort. Geen enkele andere poort is zo bedrijfszeker en onderhoudsvrij als de INOVA® schuifpoorten van Hexta. Het unieke directe aandrijfsysteem dat volledig is weggewerkt in de onderbalk en de dubbele coating zorgen voor een jarenlang zorgeloos en veilig gebruik. Daarnaast geeft het fraaie, strakke design van de poorten de uitstraling die bij uw bedrijf past.

Alunova_1
Alunova_2
Alunova_3
Alunova_Prestige_1
Schuifpoorten_motor
schuifpoort_aluline
schuifpoort_motor
schuifpoort_rollersysteem
schuifpoorten-alunova-prestige 1
schuifpoorten-alunova-prestige 2
schuifpoorten-alunova-prestige 3

Het INOVA® schuifpoortenprogramma van Hexta bestaat uit twee productlijnen: de Hexta AluLine® en de Hexta SecuLine®. Binnen de AluLine bieden wij twee alternatieven van aluminium schuifpoorten, respectievelijk de Hexta AluNova® en de Hexta AluNova Prestige®. Naast een hoge mate van bedrijfszekerheid gecombineerd met een strak en elegant design van deze poorten, is de gunstige prijs onderscheidend in de markt.
De SecuLine® bestaat uit volledig gelaste, verzinkt stalen schuifpoorten, namelijk de Hexta SecuNova® en de Hexta SecuNova Prestige®, welke met name geschikt zijn voor situaties waarbij een hoge mate van veiligheid en zekerheid gewenst is en/of sprake is van een hoge gebruiksintensiviteit.

Hoe betrouwbaar en veilig wilt u uw entree?

Uw entree is niet alleen het visitekaartje van uw bedrijf, maar dient ook om de toegang tot uw bedrijf gecontroleerd, veilig en gereguleerd te laten verlopen om ongewenste bezoekers en vandalisme buiten de deur te houden. Daarom is het van belang dat uw elektrische schuifpoort onder alle weersomstandigheden en gedurende lange tijd probleemloos functioneert. Niets is namelijk vervelender dan verrast te worden door veel storingen en hoge onderhoudskosten. Daarnaast dient uw poort de solide uitstraling van uw bedrijf te bezitten. Uw poort vormt tenslotte de eerste kennismaking van bezoekers met uw bedrijf. De Hexta AluNova® en Hexta SecuNova® schuifpoorten combineren hoge (technische) kwaliteit met een fraai design en behoren tot de TOP van Europa. Kortom, wie een fraaie, zeer betrouwbare en oerdegelijke elektrische schuifpoort wil, kiest voor de AluNova® en SecuNova® poorten van Hexta.

Waarom betrouwbaar?

  • De unieke, gepatenteerde INOVA® aandrijving is onzichtbaar en volledig geïntegreerd in de onderbalk en dus optimaal beschermd tegen extreme weersinvloeden, vuil en vandalisme. Dit zorgt ook voor een uitstekende loop van de poort, zelfs bij sneeuw en ernstige verontreiniging.
  • Gepatenteerde directe aandrijving op de onderbalk van 380 volt zorgt voor bedrijfszeker en storingsvrij functioneren en voor een zeer snelle reactietijd bij inklemming.
  • De poortvleugel wordt aangedreven door onderhoudsarme, hoogwaardige kunststof loopwielen die dubbel gelagerd zijn, waardoor een uiterst soepele en vrijwel geluidloze loop bij openen en sluiten van de poort gewaarborgd is.
  • De besturing is volledig geïntegreerd in de geleidezuil en opgebouwd uit hoogwaardige componenten.
  • De poorten zijn volledig geassembleerd en getest in de fabriek. Hierdoor zijn de poorten eenvoudig en direct inzetbaar op de uiteindelijke locatie.
  • De poorten zijn uitgevoerd in aluminium of verzinkt staal dat twee-laags is gecoat en dus een optimale bescherming biedt tegen corrosie.

Waarom veilig?

De Hexta AluNova® en Hexta SecuNova® schuifpoorten zijn volledig gecertificeerd door TÜV volgens de Europese norm die sinds mei 2005 verplicht is voor elektrische schuifpoorten. Hierin zijn de maximum toelaatbare krachten die bij het aanraken van de poortvleugels kunnen optreden vastgelegd. De Hexta AluNova® en Hexta SecuNova® schuifpoorten zijn bij het in acht nemen van dit voorschrift baanbrekend en scoren zelfs ver onder de toegestane waarden, mede dankzij de unieke directe aandrijving.

Daarnaast zijn de Hexta AluNova® en Hexta SecuNova® schuifpoorten voorzien van een zeer uitgebreid veiligheidspakket waaronder:

  • Twee sets veiligheidsfotocellen* voor zowel personen- als vrachtverkeer (zorgen voor een onmiddellijk openen van de poort als personen of verkeer zich in de opening bevinden).
  • Contactlijsten op voor- en achterzijde van de poortvleugel en op alle portaalbenen gecombineerd met de directe aandrijving op onderbalk maakt bij inklemming zeer snelle omkeer mogelijk, namelijk 0,2 seconde i.p.v. gestelde norm van 0,75 seconde (zie onderstaande grafiek).
  • Bij stroomuitval eenvoudig om te schakelen naar noodbedrijf.

* Uitgezonderd de Hexta AluNova® (1 set veiligheidsfotocel).

XXXL (32 meter dubbel, 16 meter enkel!)

Het vleugelframe van de Hexta SecuNova® is volledig gelast en uiterst stabiel en is geschikt om ook in grote breedtes (tot 16 meter enkel) vrijdragend uit te voeren. De luxe zuil is niet alleen fraai maar zorgt ook voor optimale stabiliteit. De poorten zijn standaard voorzien van sleutelschakelaar en afstandbedieningen. Uiteraard zijn diverse uitbreidingen voor sturing als optie mogelijk. De INOVA® schuifpoorten zijn bekroond qua functionaliteit en vormgeving met de Seifriz-prijs en Innovatieprijs Münsterland.

Hoogwaardige en milieuvriendelijke, dubbele poedercoating voor duurzame corrosiebescherming

Het verzinken en de daarop volgende hoogwaardige dubbele poedercoating geven een drievoudige corrosiebescherming en hierdoor een uitstekende bescherming en een uiterst strak en glad uiterlijk. Dit speciale coatingproces voldoet aan de NEN 5254, welke bestaat uit een Duplex-systeem van een thermisch aangebrachte zinklaag tezamen met een organische deklaag en garandeert een uitstekende optiek, hoge slag- en krasbestendigheid en duurzame bescherming tegen UV-straling.

TÜV Gecertificeerd

De poorten functioneren niet alleen uitstekend, maar ook op het gebied van veiligheid doet Hexta-INOVA® geen concessies. De poorten voldoen volledig aan de Europese regelgeving. Dit geldt ook voor de voorgeschreven begrenzing van krachten (zie grafiek). Daarom waren de Hexta-poorten als eerste TÜV gecertificeerd conform EN-13241-1. Certificering door een borgende instantie is overigens per 1 mei 2005 verplicht.

Kortom

met een INOVA® schuifpoort straalt u de kwaliteit uit die uw bedrijf verdient en krijgt u een optimale veiligheid met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

Hexta Aluline®

Hexta AluNova Prestige®

De Hexta AluNova Prestige® is een nieuw innovatief en elegant ontwerp op het gebied van schuifpoorten. Een fraaie geprofileerde aluminium onderbalk en poortvleugel vormen de basis van deze poort, die in diverse uitvoeringen leverbaar is. De aandrijftechniek is gebaseerd op hetzelfde principe als de overige INOVA® schuifpoorten en de besturing is ingebouwd in een luxe, tweebenige aluminium zuil. De poort heeft een besturing met vaste opties die aan de meeste toepassingseisen voldoet. Deze poort is verkrijgbaar in breedtes t/m 15 meter. De Hexta AluNova Prestige® zorgt voor een fraaie, robuuste uitstraling en heeft een scherpe prijsstelling.

Hexta Alunova Prestige®
Breedtes 3 - 7 meter 8 - 13 meter 14 - 15 meter
Hoogtes 120 - 240 cm 120 - 240 cm 120 - 200 cm
Vermogen 0,18 kw 0,37 kw 0,37 kw
Uitvoering onderbalk aluminium frame metspijlen kokerprofiel 30 x 30 mm
tussen bovenligger en onderbalk
tweebenige, geleide aanslagportaal (afmetingen zie specificaties)
Hoogte onderbalk 3-7 meter:
8-9 meter:
10 meter:
11 meter:
12-13 meter:
14-15 meter:
200 mm
200 mm, 240 mm bij poorthoogte van 240 cm
200 mm, 340 mm bij poorthoogte van 240 cm
240 mm, 340 mm bij poorthoogte van 240 cm
340 mm
440 mm
Optie striping / LED-verlichting

Hexta Seculine®

Hexta SecuNova Prestige®

De alleskunner op het gebied van schuifpoorten is een volledig gelaste, verzinkt stalen poort. Hiermee zijn diverse besturingsopties mogelijk en kunnen grote aantallen openingen per dag gerealiseerd worden. Deze poort kan ook in grote hoogtes en breedtes tot 16 meter (enkel) en 32 meter (dubbel) gemaakt worden en kan optioneel met een verhoogde open/sluitsnelheid (± 0,5 m/sec.) worden geleverd. Afhankelijk van uw eisen met betrekking tot breedtes en aantal openingen wordt de poort geleverd met onderbalken van 160 tot 400 mm hoogte, met de daarbij behorende hoogwaardige rollenstellen. De besturing is volledig weggewerkt in de luxe geleidezuil van verzinkt staal. De conservering is verzinkt en daarna voorzien van een dubbellaags coating.

Hexta SecuNova Prestige®
Breedtes 2 - 16 meter en 4 - 32 meter dubbel
Hoogtes 100 / 120 / 160 / 180 / 200 cm
Vermogen
(+ hoogte onderbalk)
0,18 kw (160 mm) 0,37 kw (200 mm) 0,75 kw (280 / 380 / 400 mm)
Uitvoering vleugel verzinkt stalen volledig gelast frame, met spijlen kokerprofiel,
25 x 25 mm, tussen bovenligger en onderbalk
Hoogte onderbalk 2 - 6 meter: 160 mm
4 - 8 meter: 200 mm (4 - 6 m) afhankelijk van gebruiksintensiteit
6 - 12 meter: 280 mm (6 - 8 m) afhankelijk van gebruiksintensiteit
12 - 16 meter: 380/400 mm
Optie hogere open/sluitsnelheid (± 0,5 m/sec) / striping

Hexta SecuNova®

De Hexta SecuNova® is een volledig gelaste, verzinkt stalen poort uitgerust met dezelfde uitstekende techniek en kwaliteit qua aandrijving en constructie als de SecuNova Prestige®. Door een uitgekiende besturing met vaste opties en breedtes tot maximaal 9 meter (enkel) voldoet deze serie aan veel toepassingseisen. De besturing is ondergebracht in een nieuw ontwikkelde en gepatenteerde aluminium zuil. Met de SecuNova® koopt u een poort met een optimale prijs/kwaliteitverhouding.

Hexta SecuNova
Breedtes 3 - 7 meter 8 - 9 meter
Hoogtes 160 / 180 / 200 / 240 cm
Vermogen 0,18 kw 0,37 kw
Uitvoering vleugel verzinkt stalen volledig gelast frame, met spijlen kokerprofiel,
25 x 25 mm, tussen bovenligger en onderbalk
Hoogte onderbalk 160 mm 200 mm
Optie striping

Technische specificaties

Hexta AluNova Prestige Hexta SecuNova Hexta SecuNova Prestige
Met geïntegreerde besturing in aluminium éénbenige
geleidezuil. Afm. binnenzijde zuil 200 x 135 mm,
afm. buitenzijde zuil 200 x 80 mm*
Met geïntegreerde besturing in aluminium tweebenige
geleidezuil. Afm. binnenzijde zuil 200 x 135 mm,
afm. buitenzijde zuil 200 x 80 mm*

x

x
Met geïntegreerde besturing in verzinkt stalen tweebenige geleidezuil. Afm. binnenzijde zuil 300 x 150 mm,
afm. buitenzijde zuil 100 x 100 mm*

x
Aanslagportaal verzinkt staal afmeting kokerprofiel (in mm) 100 x 100 100 x 100 100 x 100
Inovamatic besturing met geïntegreerd menu met o.a.:
- foutdiagnose
- automatisch sluiten

x
x

x
x
Inoflex besturing met o.a.:
- e-prombesturing, waardoor de besturing eenvoudig
gewijzigd kan worden
- uitbreidbaar met diverse opties
- automatisch sluiten

x

x
x
Mogelijkheid weekschakelklok x x x
Aantal openingen per dag
(optie uitbreiding aantal openingen mogelijk)
ca. 20-40 ca. 20-40 ca. 40-100
Veiligheidsvoorziening:
- contactlijsten
- 1 set fotocellen
- 2 sets fotocellen
- krachtbegrenzing volgens Europese normen

5

x
x

5

x
x

5

x
x
Standaard bedieningscomponenten
- 1 sleutelschakelaar
- 2 stuks sleutelschakelaars
- 1 ontvangststation, uitbreidbaar met meerdere handzenders
- 1 handzender


x
x
x


x
x
x


x
x
x
Conservering verzinkt en dubbellaagscoating x x
Conservering aluminium poortvleugel onderbalk
Optie gecoat
x
Fundering ter plaatse gestort x x x
Oploopnok bij dubbele uitvoering* ja ja v.a. 20 m
Voltage 380 V 380 V 380 V
Optie hogere open/sluitsnelheid: ± 0,5 m/sec x
TÜV gecertificeerd conform EN 13241-1 x x x x

*Afmetingen kunnen afwijken afhankelijk van de breedte/hoogte van de poort.